Flipperen: de indringer staat zó binnen

Doet u de deur op het nachtslot wanneer u even een boodschap gaat doen? Of wanneer u in de tuin zit? Veel mensen doen dit niet. Maar zo maakt u het de inbreker wel heel gemakkelijk om uw woning binnen te komen!

Hoe werkt het flipperen?
De inbreker zet een plastic pasje tussen het kozijn en de deur, op de plaats waar de dagschoot zit. Hij schuift het pasje een paar keer heen en weer en duwt intussen tegen de deur. Zodra het lukt om de dagschoot in te drukken is de deur open! Het is een uiterst snelle methode: terwijl u lekker in de tuin zit stapt de inbreker binnen en neemt hij alles van waarde mee wat hij tegenkomt.

Probeer het zelf eens uit!
Met een plastic pasje of een stukje plastic staan inbrekers al binnen enkele seconden in uw woning. Flipperen beschadigt uw slot niet, het is dus helemaal niet te zien dat iemand in uw woning is geweest. Het is een gemakkelijke, schadevrije en stille manier om binnen te komen. Probeert u de methode eens uit bij uw eigen deuren. Dan weet u of flipperen ook bij uw deuren werkt.

Wat u kunt doen tegen flipperen?
Wanneer u een veiligheidslot heeft denkt u misschien: ‘Dit overkomt mij niet’. U heeft het mis! Inbrekers weten dat ook een veiligheidsslot niet bestand is tegen de flippermethode. Zij slaan uw woning misschien in eerste instantie over omdat het bij andere woningen makkelijker gaat. Maar als ze weten dat er bij u wat te halen is, komen zij zeker bij u langs.

De beste manieren om flipperen tegen te gaan zijn:
Uw deuren op slot, ook wanneer u thuis bent
Een inbraakwerende strip
Extra slot bijplaatsen op uw deur.

Heeft u vragen?
Twijfel niet en neem contact met ons op!
Bel: 0515-432257 of mail ons: info@dotinga.nl

Call Now Button