Brandbeveiligingsplan

Brand bedreigt direct het leven van de mensen die in het pand aanwezig zijn. Daarnaast is brand een gevaar voor de bedrijfscontinuïteit. Met een brandbeveiligingsplan beperkt u de risico’s aanzienlijk.

Brandpreventie en beperken van brandrisico’s

Wij onderzoeken met welke bouwkundige en organisatorische oplossingen u brandrisico voor uw bedrijf kunt beperken. Wij zoeken naar die oplossingen die de brandveiligheid van uw bedrijf zo goed mogelijk borgen mét behoud van een optimale en efficiënte bedrijfsvoering.

Compartimenten en vuurbelasting
Wij geven u een  voorbeeld. Het aanbrengen van compartimenten in uw bedrijfshal kan brandvertragend werken. Dat is goed voor de veiligheid. Bedrijfshallen groter dan (vierkante meter) en een vuurbelasting van  (eenheid) zijn verplicht om met compartimenten te werken. Maar wat wanneer dat de efficiëntie van het bedrijfsproces belemmert? In dat geval zoeken wij met u naar slimme oplossingen. Bijvoorbeeld door  materialen met een hoge vuurbelasting  apart op te slaan. Hierdoor verlaagt u de vuurbelasting van de bedrijfshal. Wanneer deze vuurbelasting onder de norm blijft hoeft u geen compartimenten aan te brengen.

Wet-en regelgeving brandbeveiliging
Het brandbeveiligingsplan moet natuurlijk aan alle wet-en regelgeving voldoen. Bij het opstellen van uw brandbeveiligingsplan houden we daarnaast nadrukkelijk  de eisen van de verzekeraars in het oog.

Voor een  brandveiligheidsanalyse brengen wij in kaart:

  • Een risicoanalyse van uw bedrijfspand en organisatie
  • Wat wet-en regelgeving voor uw bedrijf betekent
  • Opties voor bouwkundige of organisatorische oplossingen die  brandrisico beperken
  • Een ontruimingsplan
  • Rollen en verantwoordelijkheden bij de borging en uitvoering van uw plan

Voor wie?

Wij verzorgen brandbeveiligingsplannen voor bedrijven, horeca-gelegenheden, scholen, overheidsinstellingen en zorginstellingen.

Call Now Button