Skip to content
0515 43 22 57 • STORING?  BEL  ONS

PERSBERICHT: VANAF NU ALLE EXPERTISE ONDER ÉÉN DAK

Feestelijke opening nieuw pand Dotinga Beveiligingen

Vanuit de kleine witgoedwinkel in het centrum van Sneek heeft Dotinga Beveiligingen zich ontwikkeld tot erkend beveiligingsbedrijf gevestigd in een modern en ruim bedrijfspand op het Sneker industrieterrein De Hemmen II. Het bedrijf is in bijna zestig jaar uitgegroeid tot een landelijke specialist van inbraak- en brandbeveiliging voor zakelijke en particuliere afnemers. En vanaf nu zit alle expertise onder één groot dak. Op 9 november 2023 werd de feestelijke opening van het nieuwe onderkomen groots gevierd, in aanwezigheid van maar liefst vier generaties Dotinga!

Onder de naam ‘Elektrotechnisch bedrijf Dotinga’ richtten Wijtze Dotinga en zijn vrouw Ria in november 1965 het bedrijf op. In de vestiging aan de Nauwe Noorderhorne 19 werd gestart met het verkopen van verlichting, het ophangen van lampen en het aanleggen van elektriciteit in woningen en bedrijven. Daarna volgde al snel de verkoop van bruin- en witgoed. Met veel liefde voor het vak bouwden ze aan een brede en vaste klantenkring.

Op 1 september 1983 stapt zoon Berthus als leerling in het bedrijf. Sinds 1988 gaan ze zich steeds meer richten op een nieuwe bedrijfstak: de inbraak- en brandbeveiligingssystemen. Het sluit goed aan bij de bedrijfsactiviteiten en in 1996 wordt de naam van het familiebedrijf verandert in ‘W. Dotinga Installatiebedrijf’. Zeven jaar later zal Berthus de zaak overnemen. Ook zijn vrouw Wilma is dan al een aantal jaren werkzaam binnen het bedrijf. Er volgt meer personeel en er komen een aantal werklocaties bij. In de herfst van 2015, na de viering van het 50 jarig jubileum, sluiten de deuren van de oorspronkelijke winkel definitief. Inmiddels is dochter Marije ook een vast gezicht bij Dotinga. Ze zal als derde generatie het familiebedrijf de komende jaren nog beter op de kaart zetten.

Sinds 2023 werken bij ‘Dotinga Beveiligingen B.V.’ de twaalf medewerkers op de nieuwe locatie; een ruim bedrijfspand met magazijn en moderne kantoren aan de Kolenbranderstraat 17A in Sneek. Als gespecialiseerde onderneming in het ontwerpen, installeren en onderhouden van brandmeld-, beveiligings- en elektrotechnische installaties bedienen zij, na bijna 60 jaar, een groot scala aan afnemers in heel Nederland. In aanwezigheid van oprichter Wijtze Dotinga, eigenaar Berthus Dotinga en beoogd opvolger Marije Oerlemans-Dotinga, namen op 9 november 2023 de (achterklein)kinderen het pand officieel in gebruik.

Back To Top