Skip to content
0515 43 22 57 • STORING?  BEL  ONS

Brand verspreidt zich razendsnel

Binnen 3 minuten kan een beginnend brandje veranderen in een grote uitslaande brand met verduisterende, giftige rook. De meeste mensen die omkomen bij brand, sterven aan verstikking door de rook.

Zo verlagen wij de risico’s bij brand

We analyseren uw situatie.
Zijn er  brandblussers aanwezig? Zijn deze niet over datum, zijn ze regelmatig geschud? Is er een blusdeken in de keuken? Zijn er rookmelders aanwezig en werken deze naar behoren?

Risicovolle situaties
We bekijken risicovolle plekken zoals de keuken en de plaats waar wasmachines en drogers staan. Is de apparatuur schoon en goed onderhouden? Wordt de ruimte voldoende geventileerd? Wanneer er een open haard of geiser aanwezig is in het huis adviseren wij de aanschaf van een koolmonoxidemelder.

Rookmelders
’s Nachts werkt uw reukorgaan niet. U wordt dus niet wakker van rooklucht. De rook die ontstaat bij een brand bevat giftige gassen die u binnen enkele minuten buiten bewustzijn kunnen brengen. Met een rookmelder wordt u al gealarmeerd op het moment dat de brand in het beginstadium zit. Dit levert u 20 minuten tijdswinst op, zeer kostbare tijd die mensenlevens kunnen redden. We plaatsen de rookmelders in de directe nabijheid van vluchtroutes. Juist deze plekken moeten gevrijwaard blijven van brand.

Snel blussen
Met een brandblusser kunt u een beginnend brandje in de kiem smoren. Een alternatief of aanvulling op uw blusmiddelen, is de Von Vuuren Blusbal. Deze compacte bal blust brand automatisch, vroegtijdig en snel, zónder dat u  daarvoor een blusapparaat moet hanteren.

Onderhoud van rookmelders en blusmiddelen

Blusmiddelen en rookmelders hebben alleen waarde wanneer u daar voor 100% op kunt vertrouwen. Elk jaar komen wij langs voor onderhoud en controle. Zo weet u zeker dat u met een gerust hart kunt gaan slapen!

Back To Top